Tyylikkäät nettisivustot

Nykypäivänä ei enää riitä, että nettisivut ovat olemassa, vaan niiden tulee olla myös näyttävät ja tyylikkäät. Jos nettisivuilla ei ole kuvia, navigointinappulat epäloogiset ja teksti miten sattuu, ei kävijä jaksa kovinkaan kauaa sivustolla pyöriä.

Nettisivujen värimaailman tulee olla tasapainossa ja tekstifontin sivustoon sopiva. Sivustoja rakentaessa täytyy muistaa, millaisia ihmisiä sivustolle halutaan houkutella ja mikä on sivuston tarkoitus. On aivan eri asia, myydäänkö nettisivustolla trendikkäitä vaatteita vai onko sivujen tarkoitus olla enemmänkin informatiiviset.

Kuvien käyttö ja tekstin määrä riippuu sivuston segmentistä. Etenkin verkkokaupoilla kuvat ovat tärkeässä asemassa, sillä asiakas ostaa tuotteen pääasiassa kuvan perusteella.

Visuaalinen muotisivusto

Muotisivustolla kuvat ovat pääasiassa, mutta sivuston tulee olla myös informatiivinen. Kuvissa esiintyy yleensä kuuluisia malleja esittelemässä viimeisimpiä trendejä. Sivuilta saa myös kauneusvinkkejä sekä tietoa uutuuksista. Hyvä esimerkki tällaisesta sivustosta on Vogue.com ja suomenkielisistä sivustoista mainitsemisen arvoinen on Avanson sivusto.

Muotivaatteita myyvillä verkkokaupoilla on niin paljon kilpailua, että sivuston tulee täyttää kaikki vaatimukset. Kuvien tulee olla tarpeeksi isoja ja värien kirkkaita, tekstin tulee kertoa tarkasti tuotteista ja uutuuksista. Kuvaa pitäisi saada klikattua myös isommaksi niin halutessa. Isoja vaatteita myyvillä vaatesivustoilla on myös olennaista, että vaatteiden koot ja mittataulukot on esitetty selkeästi.

Informatiivinen urheilusivusto

Urheilusivustoja on monenlaisia, riippuen siitä mitä kävijä hakee. Jos haetaan lähinnä pelituloksia urheiluvedonlyöntiä koskien, kuvilla ei ole niin suurta merkitystä kuin tiedolla jota haetaan. Tietoa haettaessa navigoinnin tulee olla looginen, jotta kävijä löytää hakemansa informaation nopeasti.

Hyvä sivusto urheilutuloksia hakevalle on Urheiluviikon sivut, joista löytyy tulosten lisäksi myös viimeisimmät uutiset. Monipuolisemmin urheilusta, vaatetuksesta ja trendeistä kertovalla sivustolla tulee taas olla kuvia urheilullisista ihmisistä ja näillä sivustoilla lihakset ovat hyvin edustettuina. Tikis on raikas ja monipuolinen sivusto, josta löydät myös erinomaisia vinkkejä treenaamiseen.

Tunnelmallinen sisustussivusto

Sisustussivustoilla pääosaa näyttelevät sekä kuvat että teksti, etenkin halutessa tietoa eri sisustustyyleistä ja viimeisimmistä trendeistä. Sivuston tulee olla visuaalisesti kaunis ja harmoninen, eivätkä värit saa olla liian räikeitä ettei kävijä säikähdä. Kuvien ja tekstien tulee olla sopusoinnussa ja navigoinnin selkeää.

Erinomainen esimerkki hyvistä sisustussivustoista on Styleroom, josta löytyy paljon hyviä sisustusvinkkejä ja ideoita. Mikäli taas haetaan verkkokauppaa, joka myy erilaisia sisustustarvikkeita, on Jotex mainitsemisen arvoinen tutustumiskohde. Valikoimaa on runsaasti ja tuotekuvat selkeitä.