Markkinoi IT-yritystäsi mainostuotteilla

Nykyajan yhteiskunnassa on lukuisia tapoja markkinoida yritystään. Muun muassa sosiaalinen media, blogit, kotisivut, televisio ja radio, printti- ja verkkomainonta sekä messut ovat tänä päivänä erittäin päteviä tapoja tehdä yritystään tunnetuksi. Myös erilaiset mainostuotteet ja liikelahjat ovat todella tehokkaita menetelmiä saada omaa yritystään ja brändiään esille.

Miksi mainostuotteita?

Mainostuotteen valttikortti on sen käytännöllisyys. Esimerkiksi mainosvaatteen voi kantajansa päällä nähdä päivässä kymmeniä ihmisiä. Se on konkreettinen, liikkuva keino, joka toistaa yrityksen tai brändin nimeä. Mainostamisessa toisto on yksi tehokkaimmista keinoista saada viesti perille, ja mainostuote on edullisin keino saada suuri toistojen määrä ja näkyvyys.

Jos yksi mainosvaate tavoittaa kymmeniä ihmisiä päivässä, niin on helppo laskea, kuinka monta ihmistä näkee vaikkapa sata tai tuhat mainosvaatetta, joita kantaa päällään saman verran ihmisiä.

Minkälainen mainostuote sopii sinun yrityksellesi?

Mainostuotteita valitessa kannattaa miettiä hieman oman yrityksen profiilia ja minkälainen tuote sopisi sen imagoon. Hyvä mainostuote on käytännöllinen ja pitkäkestoinen, joten halvat, toimimattomat kynät kannattaa unohtaa heti kättelyssä. Hyvä mainostuote takaa yrityksen nimen näkyvyyden, kun tuotetta käytetään yhä uudelleen ja uudelleen.

Vältä näitä virheitä

Kun hyvä mainoslahjat on löydetty, kannattaa seuraavaksi tehdä jakelusuunnitelma. Vaikka yrityksen brändistä kertova t-paita olisi kuinka hieno, ei sillä ole mitään virkaa, jos se jää nurkkiin pölyttymään. Miettikää rauhassa, missä tilanteissa mainostuotteita annetaan ja minkälaisessa tilanteessa on helpointa tavata kohderyhmään kuuluvia henkilöitä.

On hyvä myös muistaa, että määrä ei korvaa laatua. Hieman kalliimpaan tuotteeseen kannattaa panostaa ja antaa hieman arvokkaampi lahja potentiaalisille asiakkaille. Ja jos paljousalennuksen innoittamana tilaa 100 000 mainoskynää, eivät ne liiku millään, jos firman logo vaihtuu.

Älä koskaan jätä mainostuotteiden hankkimista viime tippaan, jos vain suinkin mahdollista. Tuotteen valintaan ja siihen liittyvien päätösten tekemiseen kuluu yllättävän paljon aikaa, ja vaikka toimittaja pystyisikin käsittelemään tilauksesi kiireellisenä, luvassa voi olla kompromisseja.

Kannattaa myös miettiä sponsoroinnin mahdollisuutta ja sitä, miten monta ihmistä näkee firman logon vaikkapa jääkiekkopaidan rintamuksessa?