Kaikkien aikojen parhaat ohjelmoijat

Linus Torvalds

Suomenamerikkalainen Linux-käyttöjärjestelmän luoja Linus Torvalds on yksi maailman nerokkaimmista ohjelmoijista ja varmasti yksi maamme merkittävimpien vientituotteiden kehittäjistä (vaikka Linux ei mitään maksakaan). Torvalds oli Linux-kernelin pääarkkitehti ja toimii nykyään projektin pääkoordinaattorina. Torvaldsia pidetään yhtenä avoimen lähdekoodin ja tekniikan alan vapauden vetävistä voimista.

John Carmack

Kertovatko pelit Wolfenstein 3D, Doom tai Quake mitään? Noh, tämä kaveri kehitteli ja loi kyseiset pelit id Softwaren perustajana. Carmackin suunnittelemat kolmiulotteiset FPS-pelit (ensimmäisestä persoonasta kuvatut räiskinnät) olivat täysin ennennäkemätöntä mahtavuutta vielä hyvin nuorella pelialalla, nostaen koko toimialan uudenlaiseen kukoistukseen. id Software toimi veturina räiskintäpelien alalla, ja nykyään voimmekin nähdä lähes kaikkien genren edustajien pohjaavan peruselementtinsä Carmackin innovaatioille.

Petr Mitrechev

Tämän herran nimeä ei ole lyöty historiankirjoihin suurten ohjelmistojen tai pelien suunnittelun ansiosta, vaan hänet tunnetaan menestyksestään ohjelmointikilpailuissa. Kyllä vain, tässäkin lajissa kilpaillaan erillisissä turnauksissa.Aivan ensimmäisenä Mitrechev ponnahti alan seuraajien huulille voitettuaan ns. informatiikan olympialaiset kahdesti, vuosina 2000 ja 2002. Seuraavina vuosina mies voitti myös mm. Googlen järjestämän Code Jamin (2006) sekä Facebookin Hacker Cupin (2011, 2013).

Mark Zuckerberg

Kaikkien tunteman Facebookin luoja, Mark Zuckerberg, on laajasta taustajoukostaan huolimatta itsekin nerokas ohjelmoija. Vaikka Zuckerberg keskittyykin nykyisin lähinnä Facebookin toimintojen vetämiseen etäämmältä, on mieskin päässyt upottamaan omat näppinsä maailman kenties menestyneimmän verkkosivun koodiin.Zuckerbergistä ja Facebookista luotiin myös vuonna 2010 elokuva, The Social Network, jossa katsojat saavat teatraalisen vilkaisun miehen sekä tämän yrityksen kehitysvaiheisiin; koodausta elokuvassa ei kuitenkaan valitettavasti erityisemmin esitellä.